Tre kosovar dhe një shqiptar nga Maqedonia arr estohen për terr orizëm, në Zvicër

AdvertismentCustom Text

Tre shtetas të Kosovës dhe një i Maqedonis së Veriut janë arr estuar të premten në Zvicër nën dyshimin për terr orizëm, ka njoftuar Prokuroria Federale, raportojnë mediat zvicerane.

Sipas njoftimit, të arr estuar janë tre burra dhe një grua nga Maqedonia, e që lidhen me vepra kr iminale në dy muajt e fundit.

Reklame

Custom Text

Një shtetas kosovar 28 vjeçar, një shtetas maqedonas verior 29 vjeçar, një shtetas kosovar 26 vjeçar dhe një shtetas i dyfishtë zvicerano-kosovar 34 vjeçar u arr estuan. Sipas Prokurorisë Federale, të katër të ak uzuarit janë me vendbanim në kantonin e Fribourg.

Ata akuzohen për “përkrahje apo pjesëmarrje në organizata kr iminale”, teksa përmenden edhe grupet te rroriste Al-Qaeda dhe Shteti Islamik.