Tre të punësuarit në MPB pozitiv në Kovid -19, nuk kanë qenë të angazhuar në terren

Tre pjesëtarë të Ministrisë së Punëve të Brendshme janë infektuar me koronavirus. Njëri është nëpunës policie në SP – Bit Pazar, tjetri është nga krim teknika, dhe personi i tretë, i konfirmuar sot, është nga sektori i furnizimeve publik në Ministrisë e Punëve të Brendshme.

Këtë e kumtoi ministri i Punëve të Brendshme Naqe Çulev në emisionin Top Tema në televizionin Telma, i cili tha se ata janë në trajtim spitalor dhe se nuk bëhet fjalë për persona të cilët punojnë në terren, transmeton MIA.

Të gjithë personat që kanë qenë kontakt me të infektuarit është biseduar edhe me një pjesë e tyre janë testuar dhe prej të testuarve deri tani, Çulev tha se te asnjë nuk është dëshmuar se është pozitiv në Kovid-19.

Shtoi se me vendim të gjithë janë në vetëizolim, ndërsa sot, në koordinim me Ministrinë e Shëndetësisë, është zhvilluar një intervistë nga një epidemiolog dhe dezinfektim i ambienteve të Ministrisë së Brendshme. Paraprakisht, gjatë konfirmimit të prezencës së koronavirusit te një person nga SP – Bit Pazar, u bë dezinfektim i plotë dhe SP po funksionon normalisht.

Lidhur me masën për ndalimin e transportit publik nga dhe prej Kumanovës, tha se Ministria e Punëve të Brendshme ka për detyrë ta kontrollojë zbatimin e kësaj mase të Qeverisë dhe se është me rekomandim të komisionit shëndetësor.

I pyetur nëse do të vendosej karantinë edhe në Kumanovë, si në Dibër, Çulev tha se nëse kjo masë nuk jep rezultate atëherë me siguri gjatë ditëve të ardhshme do të ndërmerren masa dhe hapa tjerë të cilët i propozon komisioni i shëndetësisë.

Kumtoi se janë ndërmarrë masa kundër dy policëve të cilët në rrjetet sociale kanë publikuar fotografi të papërshtatshme me porosi qytetarët të qëndrojnë nëpër shtëpi.

Në emision kumtoi se ka arritur porosia e pasaportave dhe se në vazhdimësi punon në përgatitjen e tyre.

Sqaroi se personat që kanë caktuar termin për lëshimin e pasaportave, letërnjoftimeve apo patentë shoferit, ndërsa për shkak kufizimit të lëvizjes së personave të moshuar, mundet në pikën më të afërt të shkojnë dhe t’i kryejnë aktivitetet lidhur me dhënien e documentation personale në periudhën që munden ta bëjnë këtë, për shembull personat e moshuar deri në orën 11.