Tronditet Gjermania, 11 të vd ekur pas të gjuajtes me ar më në dy lokale

Një ngjarje tronditëse në qytetin Hanau, jo larg, Frankfurtit. Njoftohet për 11 vetë të vd ekur, mes tyre edhe autori i dyshuar i vr asjeve. Ka të dhëna për motive ekstremiste të djathta të vr asjeve.

Pas zjárrit të hapur në dy shisha bars në qytetin e Hanaut në Gjermani, sipas informacioneve nga qarqet e sigurisë, janë gjetur edhe një letër dhe video e autorit të dyshuar të vr asjeve, që janë duke u vlerësuar.

Reklame

Hetimet i ka marrë ndërkohë përsipër Prokuroria e Përgjithshme gjermane. Sipas informacioneve të dpa-së, ka të dhëna për motivin e urrejtjes ndaj të huajve.
Gjithsej në Hanau humbën jeten 11 vetë, katër vetë janë pl agosur.

Edhe gazeta “Bild” shkruan, se autori i dyshuar ka vepruar me motiv ekstremist të djathtë. Tek autori i vr asjeve bëhet fjalë për një gjerman që ka pasur të drejtën e ar mës për gjueti. Në automjetin e tij është gjetur edhe mu nicion lu ftarak, raporton “Bild” bazuar në qarqet e policisë.

Sipas njoftimeve të radios së landit Hesen, fillimisht u su lmua një shisha-bar në qytetin e Hanaut. Dëshmitarë okularë kanë thënë, se ka pasur disa të shtëna, pastaj autori apo autorët janë larguar me automjet.

Në lagjen Kesselstadt është qëlluar sërish në një shisha-bar tjetër. Edhe këtu ka pasur disa vi ktima. Të enjten në mëngjes, policia bëri të ditur, se ka gjetur ku fomën e autorit të dyshuar në apartamentin e tij në qytetin Hanau. Aty forcat speciale gjetën edhe një person tjetër të vd ekur. Bashkë me të numri i të vd ekurve arrin në 11 vetë.