Turqia dërgon aeroplan privat special për vetëm një person me Koronavirus për ta transferuar nga Suedia në Turqi (FOTO)

Të dërgosh aeroplan special në Suedi vetëm për një individ të kombit tënd, sepse spitalet suedeze nuk i japin shërbim mjeksorë.

Sa ndjenjë e mirë atëherë kur shteti qytetarin e konsideron si qenie njerëzore, e jo vetëm si shifër statistikore.

Nuk ka më shpresdhënëse sesa atëherë kur ndërgjegja institucionalizohet dhe mishërohet me organet shtetërore.

Turqit ma kanë mësuar një gjë; se nacionalist i vërtet nuk bëhesh vetëm duke e ngritur flamurin me shkop, por duke i shërbyer individëve të atij flamuri me sakrifica konkrete.
Kur të bëhen shërbime konkrete ndaj individëve që janë nën hijen e atij flamuri, atëherë edhe ngritja e flamuri me shkop merr kuptim dhe hijeshi të vërtetë.

Besir Zeneli