Udhëtarët nga Ballkani Pernëdimor përhapin coronavirusin në Austri

Udhëtarët nga Ballkani Perëndimor kanë shkaktuar shpërthim të viruseve në Austri javët e fundit. Tani qeveria ka lëshuar një paralajmërim udhëtimi.

Megjithëse masat e coronës tashmë janë duke u relaksuar në shumë vende, liria e udhëtimit në Austri është e lëkundshme për shkak të valës së dytë të frikës.

Reklame

Qeveria lëshoi ​​të mërkurën nivelin më të lartë të alarmit të udhëtimit në të gjashtë vendet e Ballkanit – Bosnje-Hercegovina, Serbia, Mali i Zi, Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Kjo u njoftua nga Ministri i Jashtëm Alexander Schallenberg, Ministri i Shëndetësisë Rudolf Anschober, Ministri i Brendshëm Karl Nehammer dhe Ministrja e Integrimit Susanne Raab në një konferencë të përbashkët për shtyp.

Javët e fundit, ka pasur rritje të formimit të grupimeve nga udhëtarët nga Ballkani Perëndimor në rajonet austriake të Vjenës, Austrisë së Ulët, Burgenland, Styria dhe Carinthia.

Anschober flet për një “prirje problematike” në Ballkan që kërkon masa efektive. Për këtë arsye, duhet të bëhen më shumë kontrolle në kufij, dhe masa të mëtejshme do të nxirren në shumë trainerë dhe paralajmërime të udhëtimit, raporotn 20min.ch, transmeton Insajderi.com

“Udhëtimi në vendet e përmendura më lart duhet të shmanget tërësisht. Kushdo që shkon atje, megjithatë duhet të respektojë një karantinë dyjavore ose të marrë një provë corona. Kjo gjithashtu do të kontrollohet”, thuhet në lajmrim.

Ministri i Brendshëm tha se për shkak se coronavirusi mund të jetë gjithashtu në bagazhin e të kthyerve nga Ballkani Perëndimor, kontrollet e rritura do të bëhen përsëri në kufijtë jugorë ose në afërsi të kufirit. Kushdo që shkel rregullat në fuqi pas hyrjes mund të përballet me gjobë të lartë deri në 1450 euro. /Insajderi.com/