Unicef: Katër mln njerëz rrezikojnë të mbeten pa ujë të pijshëm në Liban

Mungesat dhe kriza financiare në Liban mund të çojë në kolapsin e sistemit të furnizimit me ujë të pijshëm muajin e ardhshëm, paralajmëron Unicef.

“Më shumë se katër milionë njerëz, përfshirë një milion refugjatë, në Liban rrezikojnë të mos kenë akses në ujin e pijshëm”, theksoi Unicef në një deklaratë.

Reklame

Paralajmërim i Kombeve të Bashkuara

Kostoja e mirëmbajtjes, e vlerësuar në dollarë amerikanë, mungesa e fondeve dhe rënia e sistemit të energjisë elektrike në Liban ndikojnë në furnizimin me ujë, tha agjencia e Kombeve të Bashkuara, shkruna CNN.

“Unicef ​​vlerëson se shumica e pompave të ujit do të hiqen gradualisht në të gjithë vendin gjatë katër deri në gjashtë javëve të ardhshme,” tha Gukie Mokuo, përfaqësuesi i Unicef ​​në Liban.

Mungesat e karburantit në Liban

Në pjesën më të madhe të vendit, ndërprerjet e energjisë elektrike arrijnë 23 orë në ditë, pasi ka mungesa të karburantit të nevojshëm për funksionimin e gjeneratorëve. Barnat thelbësore kanë qenë në raftet e farmacive për muaj me radhë dhe spitalet private paralajmëruan të enjten se furnizimet e tyre me energji elektrike ishin në rrezik të “mbarimit në orët e ardhshme.