‘Urimi’ më i bukur për Karaxhiçin nga një mysliman i Bosnjës, pasi Haga e d.ënon me bu.rgim të përjetshëm

80

Radovan Karaxhiç u dë.nua me b.urgim të pë.rjetshëm për kr.ime luf.te, Dhoma e Apelit në Hagë e vendosi këtë, pasi më herët ai ishte dë.nuar vetëm me 40 vite bu. rgim. Vendimi i shkallës së dytë erdhi pasi në vitin 2016 Karaxhiç kishte marr dë.nim me 40 vjet bu.rgim, i cili ishte apeluar.

Sapo u shpall vendimi për bu.rgim të përjetshëm, në rrjetet sociale kanë shpërthyer komentet, dhe më i bukuri vjen nga një boshnjak mysliman, i cili ka shkruar, “rrofsh 1000 vjet”.

Mediat serbe kanë shkruar për këtë koment, duke e marr si pr. ovokim.

Duhet theksuar se Karaxhiç për shumë vite ishte fshehur në Serbi, pavarësisht se kërkohej me ngulm nga drejtësia ndërkombëtare. Ai jetonte i ma.skuar në Beograd si një mjek popullor, me identitet të rrejshëm.