Vaksina e Oksfordit kundër Covid-19, kompania R-Farm nënshkruan marrëveshje për prodhim në Rusi

Prodhuesi rus i medikamenteve R-Farm nënshkroi marrëveshje me kompaninë farmaceutike AstraZeneka për prodhimin e vaksinës kundër Kovid-19, të cilën e zhvillon ky gjigant farmaceutik dhe bioteknik britanik dhe Universiteti i Oksfordit.

Pas akuzave nga Britania e Madhe, Kanadaja dhe SHBA-ja se hakerë rusë kanë tentuar ta vjedhin vaksinën për Covid-19 dhe rezultatet nga hulumtimi, drejtori i bordit të kompanisë ruse R-Farma, Aleksej Repik, deklaroi se kjo marrëveshje tregon se Moska nuk ka nevojë të vjedhë asgjë.

“Ne e zyrtarizojmë këtë plan në formë të marrëveshjeve të nënshkruara në fushën e prodhimit të vaksinës dhe furnizimeve që i zhvillojnë AstraZeneka dhe Universiteti i Oksfordit dhe projektin do ta zbatojë R-Farm”, theksoi ai.