Vendet ku nuk ka mbërritur ende koronavirusi, nuk kanë regjistruar asnjë rast pozitiv që nga fillimi pandemisë

Koronavirusi, i cili çon në një sëmundje të frymëmarrjes që mund të transmetohet nga pikat e lëngjeve trupore, tani është raportuar në të paktën 188 vende.

Sipas të dhënave të përpiluara nga Universiteti Johns Hopkins, më shumë se 5 milion njerëz janë infektuar, dhe numri i vdekjeve globale është më shumë se 328,000. Gati 1.9 milion pacientë janë shëruar.

Reklame

Këtu janë disa vende që nuk kanë raportuar asnjë rast të koronavirusit deri më tani: Kiribati, Ishujt Marshall, Mikronezi, Nauru, Korea e Veriut, Palau, Samoa, Ishujt Solomon, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu dhe Vanuatu.