Vendi i parë në Evropë që lejon hyrjen e pasagjerëve të pavaksinuar

Numri i rasteve të regjistruara rishtas është krejt i vogël, dhe njerëzit e vaksinuar, si dhe ata që janë rikuperuar nga koronavirusi përsëri lejohen të hyjnë në Islandë pa asnjë kufizim.

E vetmja gjë për të cilën udhëtarët kanë nevojë është prova se ata ose janë vaksinuar ose se janë marrë me këtë sëmundje, shkruan revista TU.

Reklame

Sidoqoftë, masat pritet të lehtësohen më tej nga 1 maji, dhe udhëtarët e pa vaksinuar që vijnë nga vende ose rajone me një situatë të favorshme epidemiologjike do të jenë në gjendje të hyjnë në vend pa asnjë kufizim.