Vendi shumë pranë nesh që nuk ka regjistruar asnjë rast me covid

Duket sikur COVID ka “mbërthyer” të gjithë botën, por megjithatë, shumë afër nesh, ndodhet një vend që nuk ka regjistruar asnjë rast me virusin e rrezikshëm deri më tani.

Bëhet fjalë për Bolognola-n, një qytezë e vogël në rajonin Marche të Italisë, që sipas “TGCOM”, nuk është prekur asnjëherë nga koronavirusi.

Vendi ka pak më shumë se 150 banorë, por i vendosur në malet Sibillini dhe i njohur për majat dhe shpatet e skive, Bolognola tërheq shumë turistë.

E megjithatë, vendi nuk ka regjistruar as edhe një person me COVID, duke e bërë këtë fakt një mister.

 

Për kryebashkiaken, Cristiana Gentili, shkak është një bashkëpunim i shkëlqyer i të gjithë faktorëve, administratës, restoranteve, ambienteve të akomodimit e qytetarëve. Të gjithë kanë bërë pjesën e tyre thotë ai, por duke pranuar se “duhet edhe shumë fat”.