Vetura YUGO më e keqja në histori

Yugo ishte një kerr i vogël i bërë në ish-Jugosllavi por që mbijeton ende sot në vetëdijen e amerikanëve si dështimi më i madh në botën e kerreve.

Në aspektin konstruktiv ishte i dobët. Në aspektin e dizajnit ishte i shëmtuar. Por nga çmimi ishte i lirë. Ajo mbijetoi shumë më tepër si një mjet humori për komedianët sesa si një kerr në rrugë.

Kerri shitej për 3990 dollarë. Edhe pse ishte një kerr i krijuar nga komunistët e Jugosllavisë ajo gjeti treg në Amerikën pas një marrëveshje mes Titos dhe presidentit amerikan. Tregtarët kishin klientë që rreshtoheshin për të blerë një të tillë, transmeton SCAN.

Yugo shiti 1050 kerre në një ditë të vetme, por ajo që shkon lart duhet të zbresë, kishte çështje serioze për cilësinë. Kerri ishte i ngadaltë dhe teknikët shkruanin se është kerri më i keq i shitur ndonjëherë në Amerikë.

Fundi erdhi në vitin 1992, kur gjatë luftës civile jugosllave, Yugo falimentoi për herë të dytë dhe Kombet e Bashkuara lëshuan një bllokim tregtar për Serbinë që përfshinte pjesët e Yugos.