Video drithëruese/ I vd.iq djali 21 vjeç në l.uftën e Kosovës, i ati shpërthen në akuza nga varri i dëshmorit

36

Sot në Kosovë u përkujtua 20 vjetori i çlirimit të vendit ku gjatë homazheve në varrezat e dëshmorëve në Landovicë me rastin e 20 vjetorit të Ditës së Ç.lirimit të Prizrenit, prindi i dëshmorit, Agron Bytyqi,Islami ish veteran i UÇK-së, ka shprehur pakënaqësinë e tij ndaj klasës politike.

Ai ka akuzuar individë të ndryshëm dhe përfaqësues të institucioneve, të cilët sipas tij, keqpërdorin dhe njo.llosin gj.akun e dëshmorëve dhe vlerat e lu.ftës së UÇK-së për përfitime personale dhe kl.anore.

“Keni k.orruptuar edhe dëshmorët, turp t’ju vijë. 20 vjet, shikoni këta bëjnë ujë me petulla. Këtu vijnë njerëz të pa b.esë, tr.adhëtarë. S’keni faj ju, e kemi fajin ne që heshtëm me këto p.isa. Po shkelin gj.akun e dëshmorëve, 20 vjet s’ma ka shkel njeri derën, e kam lënë një djalë në l.uftë. Kam de.rdhur gj.ak për këtë vend, po bëjnë padrejtësi”, tha Islam Bytyqi.

Dëshmori Agron Bytyqi ishte vetëm 21 vjeç kur dha jetën për ç.lirimin e Kosovës.