VMRO-DPMNE / Për Filipçen dhe Zaevin, plazhet greke janë më të rëndësishme se jeta e 14 të djegurve në Tetovë

Venko Filipçe dhe familja Zaevi, Zoran dhe Vice, janë së bashku në krim dhe pushime, tha partia në një deklaratë.

Ne pamë nga fotot në mediat sociale se për Filipçe dhe Zaev plazhet greke janë më të rëndësishme sesa jeta e 14 të djegurve në Tetovë.

Por, dhjetë ditë pas rastit në Tetovë ku spitali modular u dogj, nuk ka detaje për të vdekurit, as identitetin e tyre.

Nuk ka përgjigje për pyetjet kryesore rreth asaj se si ndërtohen spitalet modulare, çfarë materiali dhe në çfarë mënyre, nëse Ministria e Shëndetësisë i kërkoi kontraktorit standardet minimale për ndërtimin e kazermave modulare, pse nuk kishte zjarrfikës, pse kishte nuk ka staf të mjaftueshëm mjekësor, nëse Zyra e Prokurorit Publik bazë e dëgjoi deklaratën e Kryeministrit i cili pranoi se ai është thellësisht i përfshirë në hetimin i cili duhet të jetë i paanshëm dhe objektiv?

Sipas informacioneve të caktuara, si filloi puna, duket se dorëheqja fiktive e Filipçes do të jetë problemi më i vogël.

Pse? Për shkak se shumë elementë tregojnë se nëse kryhet një hetim i pavarur, atëherë ai do të përfundojë drejtpërdrejt me Filipçe dhe Zaev, i cili duhet të pasohet nga përgjegjësia penale.

Meqenëse kanë kaluar dhjetë ditë nga rasti, dhe nuk ka detaje, e pyesim përsëri Filipçe, a është e vërtetë që në takimin ku u diskutuan spitalet modulare, ai u paralajmërua nga një ekspert, se panelet PUR nuk duhet të instalohen në spitale modulare?

A bëri Filipçe, pavarësisht se ishte paralajmëruar, me vetëdije shkoi për para të shpejta?

Ajo që është e qartë është se hetimi duhet të heqë qafe çdo ndikim dhe Zaev dhe Filipçe duhet të largohen nga detyra.