WatsApp s’do të funksionojë në miliona telefonë që nga 1 janari

Një azhurnim i ri WhatsApp do të parandalojë që aplikacioni i popullarizuar i mesazheve të mos punojë në miliona telefona nga 1 janari 2021.

Pajisjet e vjetra Android dhe iPhone nuk do të mbështesin më versionin e fundit të aplikacionit, duke i detyruar pronarët ose të azhurnojnë sistemin e tyre operativ celular ose të blejnë një smartphone të ri, transmeton IndeksOnline.

Reklame

Çdo iPhone që nuk ekzekuton iOS 9 ose më të ri, ose çdo telefon që nuk ekzekuton të paktën Android 4.0.3 – i njohur gjithashtu si Ice Cream Sandwich – nuk do të jetë më në gjendje të hapë ose veprojë aplikacionin në pronësi të Facebook.

Kjo do të thotë që të gjitha modelet e iPhone deri në iPhone 4 nuk do të jenë në gjendje të mbështesin WhatsApp, pasi që këta telefona nuk janë në gjendje të azhurnohen në iOS 9.

IPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 dhe iPhone 6S u lëshuan të gjithë para iOS 9, megjithatë pronarët ende mund të azhurnohen në sistemin operativ nëse ende nuk e bëjnë këtë./Indeksonline