Xhaferi: Apanazhi i deputetit është 57 mijë denar kurse kreu i Parlamentit 90 mijë denar

Në 24 analiza, Talat Xhaferi iu referua apanazhëve të politikanëve dhe beson se të dhënat e marra nga Parlamenti nuk ishin paraqitur, Agjencia Kundër Korrupsionit dërgoi kërkimfalje në Parlament.

Forma dhe pyetësori se cilat artikuj dhe çfarë kërkojnë është e tyre. Ata kërkuan një shumë bruto nga ne dhe ne e dorëzuam atë. Ata duhet ta kishin treguar informacionin ndërsa ai e merrte atë. “Kur thua paga bruto, atëherë mendohet se nuk është një shumë që shkon në llogarinë e deputetit për të shpenzuar si pagë, dhe paga mendohet të jetë ajo që merret në llogarinë e transaksionit”, tha Xhaferi.

Reklame

Ai theksoi se njëra është bruto, një tjetër është neto. Apnanazhi është pagesë e asaj që deputeti merr sipas koeficientit që ka. Paga e deputetit është 3.5 koeficient dhe ai thotë se më e ulta është 57.000 denarë. Dallimi midis bruto dhe neto shkon në fondet e solidaritetit të përdorura nga të gjithë punonjësit.

“Deputeti merr një apanazh prej të paktën 57,000 denarë dhe kryetari i parlamentit rreth 90,000 denarë, në varësi të kohëzgjatjes së shërbimit,” tha Xhaferi.