Zaev dhe Mickoski zbulojnë sk enaret për Qeveri të pakicës, edhe pa partitë shqiptare

Formimi i Qeverisë pas 15 korrikut dhe ideja për kryeministër shqiptarë kan qenë pjesë e debatit në TV24 midis kryetarit të LSDM, Zoran Zaev dhe kryetarit të VMRO DPMNE, Hristijan Mickoski.

Zaev i pyetur se a do të pranojë kushtin e BDI-së për kryeministër shqiptarë dhe se kush do të jetë kryeministër, theksoi se: Unë do të jem kryeministër i ardhshëm dhe nuk vjen në shprehje BDl me kushtëzimet me kryeministrin shqiptar.

Reklame

Ai mes tjerash ka thënë se do të kërkojë që VMRODPMNE t’ia ofrojë 6 deputet për të ofruar Qeverinë, ose ai është i gatshëm që VMRO DPMNE-së ti jap 13 deputetë për të formuar Qeveri, duke përjashtuar BDlnë, por edhe partitë e koalicionit opozitar ASH AA.

Ndërsa edhe Mickoski është shprehur në të njejtën linjë, duke thënë se VMRO-DPMNE do të shënojë fitore bindëse dhe se do të mund ti duhen vetëm 1 apo 2 deputetë për të formuar Qeverinë.