Zaev: Kujdesemi për kategoritë më të rrezikuara

Kriza e koronavirusit na ka dhënë mundësinë të shohim rëndësinë e infrastrukturës dhe shërbimit publik për cilësinë e jetës së të gjithë qytetarëve tanë.

26 260 km autostradë, 300 km autostradë dhe 900 km rrugë lokale janë duke u ndërtuar në të gjithë vendin. Ne jemi duke rehabilituar më shumë se 1.500 km rrugë ekzistuese.

Reklame

Ne ​​kujdesemi për kategoritë më të rrezikuara, në vetëm 2.5 vjet kemi ndërtuar më shumë se 320 njësi të banesave sociale dhe do të ndërtojmë një tjetër me kapacitet prej 700. Ne po ndërtojmë shtëpi dhe qendra të vogla grupesh për personat me aftësi të kufizuara.

Krijimi i një sistemi cilësor të kujdesit shëndetësor në 2.5 vitet e kaluara është bazuar në investime në potencialin njerëzor, por edhe në investime të mëdha kapitale, rinovimin e spitaleve, klinikave dhe fillimin e një qendre të re klinike në Shkup. Ne kemi përmirësuar kushtet në 28 institucione të shëndetit publik.