Zaev në ora 12 do të flasë për mos marrjen e datës për fillim të negociatave me BE-në

32

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev sot në ora 12:00 do të mbajë fjalim në pres-qendrën e Qeverisë pas vendimit në Samitin e BE-së për të mos u hapur negociatat me Maqedoninë e Veriut.

Samiti dyditor, erdhi pas Mbledhjes ministrore që u mbajt në Luksemburg, ku nuk u arrit kompromis se, a duhet a po jo t’i fillojnë negociatat RMV-ja dhe Shqipëria, për çfarë, vendimin ia kaluan liderëve. Epilogun e mbledhjes ministrore, jo në favor të të dy shteteve pretendente dhe për politikën e BE-së, e kanë ndikuar: