Zaevi i ha fjalët për ato që i tha për partinë e Ahmetit?!

Kryeministri dhe udhëheqësi i LSDM-së Zoran Zaev mbrëmë në TVM tha se ligjet për luftën kundër kr imit dhe korr upsionit janë miratuar dhe ato parashikojnë gjoba të mëdha, por, siç theksoi ai, problemi është se ato nuk zbatohen.

“Besoj se do të lu ftoj kundër korrupsionit, lu fta është e zakonshme, institucionet dhe media janë të rëndësishme. Zoti na ruajt që të kemi sukses 100 për qind”, tha Zaev.

Reklame

Duke iu përgjigjur pyetjes nëse ai beson se ai do të lu ftojë ko rrupsionin me një shumicë të vogël ku BDl është pjesë integrale, Zaev tha:

“Shtatë takime me Ali Ahmetin dhe Artan Grubin nuk kishin të bënin vetëm nëse Naser Ziberi do të jetë kryeministër, por edhe për shumë tema, dobësi, ne menduam personel, ka ndryshime kudo, ka edhe te ne…”, tha Zaev.

Ai shtoi se i kujtohet që zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi ishte përfshirë në incidentet në Kala, por ai nuk beson se ai nuk do të përmbushë detyrimet e tij për shkak të kësaj.

“Unë i kërkova BDl-së që të marrë përsipër politikën e jashtme, e propozuan Bujar Osmani, dhe që ne të merrnim postin e zëvendëskryeministrit për Çështje Evropiane, që është e rëndësishme për negociatat me BE dhe fondet”, tha Zaev.

Ai tha se gjatë fushatës elektorale tha se si ndihej për BDl-në, por, siç theksoi ai, qytetarët përcaktonin pozicionet e tyre.

“Qytetarët na japin një sinjalistikë. Unë mund të them atë që dua, por në një demokraci qytetarët vendosin dhe ata e kanë përcaktuar atë drejtim”, tha Zaev.