Zana Avdiu: Mësuesit kosovarë po detyrojnë nxënësit t’iu blejnë dhurata

Nga Zana Avdiu

Halli i nxenesve ne keto dite eshte i madh. Sa here vjen 7 dhe 8 marsi, femijeve edhe familjeve te tyne iu duhet me mendu se cfare dhurata duhet me iu ba mesuesve. E shume nga familje, duhet mi nda paret e ushqimit, per mos me i qite femijet ne pozite te keqe para shokeve e shoqeve.

Reklame

E mesuesit, pa pike turpi e me ar*rogance, kerkojne ndonse jo shprehimisht, te iu behen dhurata. E kjo, jo vec ne shkolla, por edhe ne kopeshte. Kjo eshte barre e madhe per femije edhe familjet e tyne. Dhe, si praktike e keqe qe eshte, duhet te nderprehet.

Mos ua mundoni shpirtin femijeve. Mos i mesoni nga fillimi se si te nenshtrohen e kor*ruptohen. Se ky eshte njefare kor*rupsioni- ai femije qe e sjelle dhuraten ma te mire, ka me shume privilegje. Keshtu u kane perhere. Edhe prej kohes, kur une jam kane ne shkolle.

Mos iu bleni dhurata, sepse ata per ate pune paguhen. Mjafton ka nje kartoline urimi, dhe hic kurgjo ma shume.