“Zara” do të mbyllë deri në 1200 pika në krejt botën

Do të mbyllen mbi 1200 pika të rrjetit të madh të veshjeve “Zara” në të gjithë botën, dhe kjo kompani synon që të nxisë rritjen e shitjes online, si pasojë e kaosit të shkaktuar nga pandemia Covid 19, shkruan The Guardian.

Mbylljet pritet të përqendrohen në Azi dhe Evropë, ku nga 7 mijë e 412 pika të shitjes, do të ketë tkurrje të pikave.

Reklame

Një ndër kompanitë më të mëdha të veshjeve në botë është goditur shumë nga pandemia, ku vetëm përgjatë tre muajve, konsiderohet të ketë pësuar humbje prej 409 milionë eurove. Megjithatë, bëhet e ditur se shitjet online janë rritur për 95%, për këtë tremujor.