Zekiri opozitës: Nuk është koha për teka dhe përfitime politike

Advertisment

Muhamed Zekiri deputet dhe nënkryetar i LSDM-së në emisionit 24 analiza theksoi se situata është serioze dhe e pakuptueshme është taktika e opozitës dhe ndodhi që opozita të ndryshojë pozicionin e saj disa herë. Zekiri bie dakord me opozitën për të dhënë kohë shtesë për të rishikuar ligjin para se ai të miratohet.

“Në ditën e seancës, shumica e deputetëve morën pjesë në një debat publik në një komision tjetër dhe nuk ishin në Kuvend. Deputetët e opozitës ishin në sallë dhe më pas ranë dakord që duhet kohë dhe mund të lëmë hapësirë ​​për të parë ligjin dhe më pas ta kalojmë menjëherë. Ligji nuk është miratuar për VMRO-DPMNE, por për qytetarët. Kjo nuk është koha për teka politike, as për përfitime përmes pikave të vogla politike, është koha që ligji të miratohet. Në ndërkohë, ka rekomandime të reja për mbajtjen e maskave mbrojtëse jashtë, ndalimin e grupimit pas orës 22 dhe kufizimin e numrit të mysafirëve në shtëpi, ndryshimet janë përgatitur nga LSDM për të qenë pjesë integrale e ligjit”, tha Zekiri.

Reklame

Zekiri theksoi se ka rekomandime të reja nga Komisioni për Sëmundje Infektive dhe Qeveria dhe LSDM-ja tashmë kanë përgatitur ndryshime që do të ndërhyjnë në ligj dhe do të bëhen pjesë integrale e të njëjtit ligj. Ai shprehu shpresën se nuk do të ketë më nevojë për taktika dhe se ndryshimet në ligj do të miratohen javën e ardhshme.

Zekiri theksoi se tashmë ekziston një komision për sëmundjet infektive dhe nuk sheh nevojë për formimin e një komisioni të ri siç është propozuar nga Milloshoski i VMRO-së. Ai komision është ekspert dhe Zekiri ka rezerva vetëm ndaj qytetarëve që nuk i respektojnë masat.

“Komisioni nuk bën rekomandime për vete, por për të gjithë ne. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme që ne të përkushtohemi dhe të gjithë të kontribuojnë në përkeqësimin e përhapjes së sëmundjes. Nuk është koha për ahengje dhe dasma, dhe shumë vende më të fuqishme që nuk arrijnë të përballen me sëmundjen e sotme janë mjekë që bëjnë më të mirën e tyre. Unë dhe Antonio ishim në klinikën e sëmundjeve infektive dhe pamë se sa të përkushtuar janë mjekët dhe bëjmë më të mirën”, tha Zekiri.

Ndryshe, deputeti Zekri dhe Milloshoski tanimë kanë që të nfektuar nga Covid 19 dhe u hospitalizuan gjatë trajtimit.