Zekolli: Nëse të gjithë heshtin për skandalin e Zaevit dhe Rashkovskit me oligarkë të dyshimtë, Pendarovski duhet të fillojë aksionin

Ish ambasadori i Maqedonisë në OSBE dhe analisti politik Arsim Zekolli ka deklaruar se nëse të gjithë heshtin për skandalin e Zaevit dhe Rashkovskit me oligarkë të dyshimtë, Pendarovski duhet të fillojë aksionin transmeton TetovaSot duke iu referuar një shkrimi të tij në rrjetin social Facebook që ai e shtjellon këtë skandal në mënyrë të detajuar.

Skandali rreth lidhjes së zyrtarëve të lartë të qeverisë me oligarkë shumë të dyshimtë nga Mali i Zi , nga Serbia, të njohur për lidhje të ngushta me Federatën Ruse, e rikthen vendin në ngjarjet para Kumanovës të vitit 2015 thotë Zekolli.

Reklame

Shembulli i fundit sipas tij është dështimi i agjencive të sigurisë, oligarkisë, zyrtarëve qeveritarë dhe nëntokës , shkruan Arsim Zekoli, një ish ambasador i Maqedonisë në OSBE.

“Serioziteti i këtij momenti të ri nënvizohet edhe më tej nga qasja identike e atyre që thirren dhe autoritetet – me zërin e opozitës dhe heshtjen e frikshme të injorimit të strukturave kompetente të qeverisë.” Në të njëjtën mënyrë si me Kumanovën, ashtu edhe sot” shprehet analisti Zekolli

Sipas tij është thjesht e paimagjinueshme që orë pas publikimit të regjistrimit, as Qeveria, as Ministria e Brendshme, as Ministria e Mbrojtjes, dhe as agjencitë kompetente nuk dolën me të paktën një fjali reagimi se “po merren masat e duhura”.

“Heshtja e tyre, që do të thotë se ata janë kapur në një kompromis shumë të pakëndshëm dhe potencialisht fatal, më jep të drejtën t’i tregoj Stevo Pendarovskit se ngjarje të tilla kërkojnë veprim konkret dhe vendimtar nga ana e tij” shkruan Zekolli në një shkrim në rrjetin e tij social facebook.

Për Zekollin duke vepruar kështu, ai do të mbështesë me vepra fjalët e “kërcënimeve të mundshme” (të cilat ai i përdor në fjalimet e tij).Kjo do të thotë të thërrasësh një mbledhje emergjente të Këshillit të Sigurimit (duke përjashtuar Zaev, Mickoski, Rashkoski) dhe të kërkosh një raport të detajuar se si është krijuar bashkëpunimi, si është pranuar Daka nga Kryeministri, cilat janë pasojat e një bashkëpunimi të tillë dhe besueshmëria e sigurisë së vendit me partnerët tanë dhe cilat janë pasojat e mëtutjeshme pas nesh pyet Zekolli

Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet dy faktorëve – dështimi i agjencive të sigurisë nën ombrellën e tij dhe një shpjegim se kush dhe pse insiston për një personazh si Rashkovski i cili është akoma në krye të Qeverisë, megjithë një seri kompromitimesh tmerrësisht skandaloze rreth sigurisë , politikës dhe karakterit civilizues.

Pak para referendumit, unë shkrova në një artikull se përfshirja e faktorëve Lindorë nuk do të ndodhte gjatë ose pas referendumit, por më vonë pas zgjedhjeve. Unë qëndroj në atë pozicion. Për dallim nga Zoran Zaev, i cili është përgjegjës për këtë skandal, Pendarovski, nga sa është njoftuar deri më tani, nuk mund të konsiderohet automatikisht përgjegjës për të.

Por nëse ai nuk reagon me kohë dhe kështu parandalon skenarët e mundshëm të prapaskenave të sigurisë , ai nuk do të përballet me çështjen e përgjegjësisë së tij, por me akuza faji dhe bashkëpunimi për mos përmbushjen e detyrimeve të tij të përcaktuara me kushtetutë ”, tha Zekolli.