Zendeli: Me përkatësinë etnike ka shumë abuzime në vetë institucionet

Fadil Zendeli nga Besa në emisionin 24 Analiza theksoi se ligji për përcaktimin etnik në dokumentet personale ishte angazhimi i tyre programor edhe para zgjedhjeve parlamentare.

Kjo është një çështje e aktualizuar në dy mandate, por pas shpërndarjes së Kuvendit, ata nuk arritën të zbatojnë atë marrëveshje dhe tani ata konsideruan që së bashku me shumicën si propozues të dilnin me iniciativën.

“Kjo nuk është kundër askujt, por për të gjithë dhe me të askush nuk rrezikohet, por të gjitha bashkësitë etnike fitojnë. Nëse dikush nuk dëshiron të jetë etnik, kjo është vullneti i tij i lirë”, thotë Zendeli

 

Zendeli beson se kjo do të imitojë dobësitë në sistem, shumë hapje, konkurse, hapësira publike. Ka shumë abuzime nga përkatësia etnike në vetë institucionet. Ne duhet të gjejmë një zgjidhje, pasi jemi një shoqëri multietnike, tha ai.