Zgjedhjet në SHBA: Astronautët do votojnë në hapësirë, pacientët do zgjedhin presidentin nga shtrati i spitalit

Advertisment

Amerika është shteti më u fuqishëm në botë. Këtë e dëshmon në çdo fushë dhe çdo ditë. Pak ditë para zgjedhjeve, SHBA-ja ka vendosur që të ketë komoditet në votim për secilin qytetar amerikan.

Kështu, astronautët do të votojnë nga hapësira.

Reklame

Në kohën kur miliona amerikanë janë të prekur me Covid-19, shteti ka vendosur që t’ua lehtësojë atyre votimin.

Pacientëve në shtretërit e spitalit, do t’u ofrohet vota dhe do të zgjedhin nga shtrati për presidentin e ardhshëm, shkruan Indeksonline.

Ata që kanë gjendje më të rëndë shëndetësore, do t’u ofrohet i ashtëquajturi votim urgjent dhe do të asistohet në votën e tyre. Pacientët që janë pozitivë me Covid-19 do të votojnë në mënyrë elektronike për të mos infektuar të tjerët.

Llogaritet se afro 10 milionë amerikanë, do të zgjedhin këto forma të votimeve në garën presidenciale./Indeksonline/