Zgjidhje për shqiptarët, ideja “brilante” për të shmangni trafikun dhe zhurmën

Policia në Indi ka gjetur së fundmi një plan të zgjuar për të ulur ndotjen nga zhurmat që cdo ditë mushin qytetet.

Dhe ideja “brilante” është pikërisht duke i bërë automjetet të presin më gjatë për dritën e gjelbër të semaforit.

Policia e Mumbait zhvilloi një gjyq në nëntor dhe dhjetor të vitit të kaluar që matësat e decibel ishin të lidhur me polet e semaforit.

Nëse matësi do të regjistronte një zhurmë prej 85 decibelësh ose më shumë, drita e kuqe e semaforit do të qëndronte më gjatë, transmeton albeu.com.

Pranay Ashok, një zëdhënës i policisë, tha për CNN se eksperimenti u zhvillua në disa kryqëzime të rëndësishme për 15 minuta në ditë.

Një tjetër veprim i tillë pritet të bëhet në 10 vende të tjera gjatë muajit tjetër. Me një veprim të tillë, policia shpreson që matësi i zhurmës të hyjë në funksion të menaxhimit të trafikut.

Policia Mumbai postoi në Tëitter në fund të janarit një video e cila ishte parë 3 milion herë.

Sipas statistikave, Mumbai renditet si qyteti i katërt më i populluar në botë në vitin 2019.

Indeksi vlerëson se drejtuesit e automjeteve në Mumbai vitin e kaluar humbën tetë ditë dhe 17 orë të mbërthyer në trafik.

A mendoni se kjo ide do t’i vinte në punë dhe shqiptarëve?