Ziadin Sela: Ushtarët e UÇK, BDl i ka lënë në harresë…

Kryetari i ASH-së, Ziadin Sela mbrëmë ka vijuar takimet me qytetarët e Tetovës duke bashkëbiseduar për aktualitetet politike por edhe për ofertën zgjedhore të ASH për zgjedhjet e 12 Prillit.

Ai ka folur edhe për statusin e pazgjidhur të ish ushtarve të UÇK të cilët janë kontribuesit më të mëdhenjë të Marrëveshjes së Ohrit, ndryshimeve kushtetuese dhe antarësimin e Maqedonis së Veriut ne NATO. Ziadin Sela tha se me që Marrëveshja e Ohrit ështe pjesë e Preambulës, dhe Marrveshja e Ohrit pjesë e Kushtetutës, është e pamundur që më merritorët e këtyre ndryshimeve siç janë ushtarët e UÇK-së, të ken një status të pazgjidhur ligjor. Ai shtoi se udhëheqësia e BDI dhe shumë funksionarë e kanë shfrytzuar sakrificën dhe mundin e tyre, duke u pasuruar pa fund, dhe duke i lënë ushtarët e UCK dhe familjet e tyre të varfura, të cilët për cdo ditë migrojnë në perëndim.

Reklame

Ai tha se BDI ka patur përgjegjësin politike që ta zgjedh statusin e ish ushtarve te UÇK ashtu si subjektet maqedonase që kanë qenë në pushtet që kanë zgjedhur fatin e branitelave. “Falë BDI-së branitellat dhe fëmijët e tyre , i gezojnë te gjitha ndihmat e shtetitz ndihma sociale madje edhe shkollim falas në universitet shqiptare ndërsa fëmijët e ushtarëve të UÇK duke pritur sot janë bërë burra dhe jo që nuk janë shkolluat falas, ata dhe prindët e tyre nuk e kan një vend pune”, theksoi Sela.

Sipas tij, kjo kategori e popullates sonë nëpërmjet MO është tani më kategori kushtetuese dhe merriton trajtim special, sepse Marrëveshja e Ohrit me gjitha defektet qe i ka, i ka ndihmuar vendit që të orientohet dhe te integrohet në NATO dhe BE, sepse gjithmonë është kërkuar nga faktori ndërkombëtar zbatimi sa më i shpejtë i MO. Ai përmendi edhe aneksin C te MO që sot ësht pjese e Kushtetutës qe ka të bëje me mirbesimin dhe pajtimin mes komuniteteve si dhe risocializimin e gjithe atyre qe jane përfshi në konflitktin e 2001, ai tha se kjo cështje do jete ndër prioritet tona edhe pse për këtë është përgjegjse BDI.