Zoran Zaev i lë amanet familjes së tij: Kur të vdes, mi dhuroni organet

Kryeministri i Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, u bashkua me fushatën sot për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e dhurimit të organeve dhe njoftoi se ai i la një testament familjes së tij se ai dëshiron të dhurojë organe.

“Nuk ka asgjë më humane sesa zgjatja e jetës së dikujt dhe unë fola me rrethin më të ngushtë të familjes për këtë dhe lashë një testament se unë jam gati të kontribuoj personalisht për të shpëtuar jetën e dikujt”, tha Zaev në një mesazh video.

Reklame

Kryeministri i Maqedonisë Veriore theksoi se dhurimi i organeve është akti më i lartë i njerëzimit dhe theksoi se ai u jep mbështetje të madhe atyre që janë duke pritur për transplantim të organeve, si dhe se u detyrohet falënderim të gjithë dhuruesve dhe familjeve të tyre.

“Dua të bëj thirrje edhe njëherë për të gjithë qytetarët që të pranojnë se dhurimi i organeve është akti më i lartë i njerëzimit dhe njerëzimit, për të rritur ndërgjegjësimin për shumë transplantime të suksesshme për shërimin dhe për shpëtimin e jetës”, tha ai në fund të mesazhit video.