Zvicër/ Një i infektuar me COVID-19 shkoi në klub nate, rrezikon 10 vite b urgim!

Advertisment

Mjeku kantonal Solothurn dërgoi 280 persona në karantinë të enjten në mbrëmje, sepse një person i infektuar me COVID-19 theu rregullin e karantinës, duke shkuar në festë, në një klub nate.

Andreas Faller, avokat i specializuar në ligjin e shëndetësisë, tha për 20min.ch se personi në fjalë ka kryer veprën penale “Dëmi trupor”. Kjo nënkupton që personi me vetëdije pranoi të infektonte njerëzit e tjerë me koronavirus. Kjo varet nga sa e rrezikshme është rrjedhja e sëmundjes së të infektuarve, nëse kjo tashmë përfshin dëmtim fizik. Sa më serioze të jetë situata dhe nëse do të ketë edhe dëmtime të përhershme tek të infektuarit, aq më e rëndë do të jetë akuza, përcjell albinfo.ch.

Reklame

Faller thotë se kërcënimi i dënimit për “Dëm të thjeshtë trupor” është burgim deri në tre vjet ose gjobë, nëse një person i infektuar paraqet një ankesë penale. “Dëmi i rëndë trupor”, ndiqet sipas detyrës zyrtare, ku dënimi është deri në dhjetë vjet burgim.

Download Nulled WordPress ThemesFree Download WordPress ThemesDownload WordPress Themes FreeFree Download WordPress Themesudemy course download freedownload huawei firmwareDownload WordPress Themesudemy free download
Restorant Burimi 3- Vertok