Zviceranët paguajnë shtatë herë më shtrenjtë për një maskë

Një dëgjues i revistës së konsumit SRF “Espresso” ka gjetur në shtëpinë e tij një kuti me 50 maska mbrojtëse, të cilat i kishte blerë në vitin 2009, në kohën kur ishte shfaqur gripi i derrit, përcjell albinfo.ch.

Etiketa në kutinë e maskave tregon se ajo në atë kohë ishte blerë 4,95 CHF apo dhjetë centë për maskë.

Reklame

Ndërsa sot një maskë kushton 70 centë ose më shumë.

Lidhur me këtë kompania e maskave Migros tha që kushtet gjatë pandemisë së gripit të derrit nuk mund të krahasohen me sot dhe shpërthimin e pandemisë koronare.

“Kërkesa e jashtëzakonshme në botë për maska ​​dhe largimi i prodhimit dhe eksporteve në Kinë kanë bërë që çmimet të rriten ndjeshëm”. Parimi i ofertës dhe kërkesës vlen. Sot ka 50 maska ​​në Migros për 34,90, “që korrespondon me çmimin e kostos”, tha një zëdhënës i Migros-it.

Ndërsa, shumë vende të botës, përfshirë edhe Zvicrën, me rekomandime të OBSH-së e kanë bërë obligative mbajtjen e maskave në vende publike.