Zvicra heq Kosovën nga lista e karantinës, por Maqedonia.. (LISTA)

Advertisment
HTML Image as link

Ambasada e Kosovës në Bern të Zvicrës ka njoftuar se ky shtet ka vendosur të anulojë vendimin për mbylljen në karantinë të qytetarëve nga Kosova të cilët do të udhëtojnë drejtë Zvicrës.

“Nga data 28 shtator 2020, Kosova nuk do të jetë në listën e vendeve me rrezik të lartë. Prandaj nuk do të vlejë masa e vetizolimit 10 ditor shtëpiak”, thuhet në njoftimin e Ambasadës.

Reklame Reklamë:
Qries

Kush duhet të jetë në karantinë?

Njerëzit që kanë qëndruar në një vend ose zonë me një rrezik në rritje të infektimit dhe më pas hyjnë në Zvicër duhet të jenë në karantinë. Shtetet dhe zonat në fjalë përcaktohen në një listë. Kjo listë azhurnohet rregullisht për shkak të situatës epidemiologjike, thuhet në faqen zyrtare të BAG, përcjell albinfo.ch.

Lista që është e vlefshme në kohën e hyrjes në Zvicër është vendimtare për detyrimin e karantinës.

Kontrolloni listën që është e vlefshme gjatë hyrjes tuaj: A keni qenë në ndonjë nga shtetet e listuara ose zonat në çdo kohë brenda 10 ditëve të fundit para hyrjes? Nëse është kështu, ju jeni të detyruar ligjërisht të hyni në karantinë dhe të raportoni hyrjen tuaj tek autoritetet kantonale.

Pasagjerët e tranzitit që kanë qenë në një shtet ose zonë me një rrezik në rritje të infektimit për më pak se 24 orë përjashtohen nga detyrimi i karantinës. Përjashtime të mëtejshme rregullohen në rregulloren Covid-19, masa në fushën e trafikut ndërkombëtar të udhëtarëve sipas nenit 4.

Një rezultat negativ i testit as nuk heq kërkesën për karantinë dhe as nuk e shkurton kohëzgjatjen e karantinës. Për shkak se një rezultat negativ i testit nuk përjashton një infeksion me koronavirusin e ri, përcjell tutje albinfo.ch.

Lista e shteteve dhe territoreve

Shtetet dhe zonat me një rrezik në rritje të infektimit përcaktohen në masat rregulluese Covid-19 në fushën e trafikut ndërkombëtar të udhëtarëve. Kjo listë azhurnohet rregullisht.

Nëse një shtet është në listë, kjo përfshin të gjitha territoret e tij, ishujt dhe territoret përtej detit – edhe nëse ato nuk renditen veçmas. Vendet fqinje të Zvicrës përjashtohen nga ky rregull. Këto nuk rendisin shtete të tëra, por zonat.

Nga 28 shtatori janë larguar nga lista, Kosova dhe San Marino.

Shtetet dhe territoret

Shqipëria

Andorra

Argjentina

Armenia

Bahamas

Bahrejn

Belgjika

Belize

Territori Palestinez i Pushtuar

Bolivi

Bosnjë dhe Hercegovinë

Brazili

Cabo Verde

Kili

Kosta Rika

Danimarka

Republika Domenikane

Ekuador

Guajana

Hondurasi

India

Irak

Irlanda

Islanda

Izraelit

Xhamajka

Katar

Kolumbia

Kroacia

Kuvajti

Liban

Libia

Luksemburgu

Maldivet

Malta

Maroku

Moldavia

Monako

Mali i Zi

Namibia

Nepali

Holanda

Maqedonia e Veriut

Omani

Panama

Paraguai

Peruja

Portugalia

Rumania

Sllovenia

Spanja

Surinami

Trinidad dhe Tobago

Republika Çeke

Ukrainë

Hungaria

Emiratet e Bashkuara Arabe

Mbretëria e Bashkuar

Shtetet e Bashkuara të Amerikës