Zvicra jep lajmin e mirë, nga 1 marsi fillon..

Zvicra do të fillojë lehtësimin e masave kufizuese të paraqitura kundër përhapjes së COVID-19 më 1 mars, njoftoi sot qeveria dhe konfirmoi planet e mëparshme për të hapur dyqane, muze dhe biblioteka dhe të lejojë tubime të hapura deri në 15 persona.

Faza tjetër e rihapjes është planifikuar për 22 Mars, nëse rrjedha e pandemisë e lejon atë, raporton Reuters.

Reklame

Qeveria duhet të vendosë për hapat e ardhshëm më 19 mars. Me një rihapje të kujdesshme, qeveria zvicerane kërkon të arrijë një normalizim gradual të jetës shoqërore dhe ekonomike,

Megjithëse situata epidemiologjike mbetet e pasigurt pasi qarkullojnë variante të reja, më ngjitëse të virusit, thuhet në deklaratë.

E vetëdijshme për ndikimin e kufizimeve mbi të rinjtë, qeveria ka thënë se do të sigurojë veprimtari sportive dhe kulturore për të rinjtë nën moshën 20-vjeç.