Zvicra siguron 10 milionë maska… me afat të skaduar!

Është siguruar për një kohë të caktuar furnizimi me maska ​​mbrojtëse në Zvicër. Kjo është bërë falë dhjetë milionë maskave ​​të vjetra higjene nga sektori privat, të cilat Laboratori në Spiez i ka lëshuar në qarkullim ​​gjatë fundjavës, shkruajnë mediat zvicerane. Këtë e ka bërë përkundër faktit se atyre u ka kaluar data e skadimit.

Këto maska tani po shpërndahen përmes njësive të farmacisë së ushtrisë, ka njoftuar të hënën Zyra Federale për Mbrojtjen Civile (Babet). Ky furnizim pritet të mbushë boshllëkun që mbretëron për këtë produkt, të paktën përkohësisht.

Sipas Qeverisë Federale, këto maska ​​mbrojtëse aktualisht mund të mbahen më gjatë sesa e kërkon standardi (dy deri në katër orë) dhe po ashtu duhet të ndërrhohen më rrallë. Sipas udhëzimeve të Zyrës Federale të Shëndetit Publik (BAG), ato mund të mbahen deri në tetë orë, edhe nëse janë të lagështa.

Laboratori në Spiez aktualisht po ekzaminon mundësinë e përdorimit të përsëritur të maskave mbrojtëse, ndonëse, në parim, kjo nuk lejohet. Qeveria Federale ka shkruar se të gjitha zgjidhjet që po vihen në diskutim janë gthjesht zgjidhje emergjente që vlejnë vetëm në raste të jashtëzakonshme. /albinfo/