Albin Kurti është kryeministri i ri i Kosovës

Me 86 vota pro, Kuvendi i Kosovës ka aprovuar qeverinë e re të Kosovës, me kryeministër Albin Kurtin, të dalë nga një koalicion i Lëvizjes Vetëvendosja dhe i Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Pas zgjedhjeve të tetorit 2019, negociatat zgjatën katër muaj, por u kurorëzuan më në fund me sukses.